Gediplomeerd fotografe Maike Smits

In 2002 begon ik met de opleiding Fotonica, op het Koning Willem 1 College te 's-Hertogenbosch. Na het behalen van mijn diploma, in 2005, koos ik ervoor door te leren (International HBO Media and Entertainment Management; een Engelstalig beroepsopleiding). In 2008 heb ik mijn diploma behaald, met twee specialismes: marketing & production. Uiteraard ben ik tijdens mijn studietijd blijven fotograferen, want de passie voor dit vak is altijd gebleven.

Destijds bestonden er nog geen digitale spiegelreflexcamera's. Ik heb het fotograferen analoog aangeleerd, wat absoluut een meerwaarde is bij het digitaal fotograferen. De mogelijkheden op een professionele camera zijn talrijk en het zou dan ook zonde zijn om alleen de automatische stand te kunnen kiezen. Met mijn kennis en ervaring fotografeer ik altijd manual. Want ik ga voor het beste plaatje!

Het liefst fotografeer ik mensen en dieren. Het vastleggen van emoties en karakters vind ik het allermooist aan mijn vak. Daar heb ik mezelf de laatste jaren dan ook verder in gespecialiseerd. Net als in de digitale nabewerking van de foto's in Adobe Lightroom en Photoshop.

Ik ben duidelijk in mijn communicatie, sociaal en enthousiast van karakter, deskundig en perfectionistisch in mijn werk.